VT Industrial - шаблон joomla Окна

balkansko1Тазгодишното Балканско първенство по олимпийско таекуондо се проведе в  южната ни съседна Турция и по- точно в град Одрин. За пореден път за състезатели на националния ни отбор бяха избрани общо 6 представителя на клуб АХИЛ:

-    Християн Георгиев (-33 кг/ кадети)
-    Виктор Александров (-33 кг/ кадети)
-    Радостин Митков (-37 кг/ кадети)
-    Александър Циков (-41кг/ кадети)
-    Калоян Делков (-53кг/ кадети)
-    Ая Ал Масри ( -52кг/ девойки)

Нашите състезатели срещнаха трудни и опитни съперници в лицето на домакина Турция, Албания, Сърбия и други. Християн Георгиев и Радостин Митков не успяха да се преборят с противниците си и отпаднаха в първия кръг на надпреварата.На Калоян Делков и Александър Циков не достигна малко за да успеят да победят в първите си срещи –Калоян отстъпваше в резултата, след втория рунд на срещата, успя да изравни точките в края на третия, но в допълнителния (златен) рунд противникът му беше по- бързия от двамата. Сашо от своя страна показа умна и смела игра – голяма част от двубоя той водеше по точки и надделяваше над видимо по- високия си съперник, но в последните секунди Сашо получи ритник в каската след неправомерни действия на противника му, представител на Босна и Херцеговина. Точките бяха погрешно зачетени и така Циков загуби с минимална разлика 20:19.

Ая Ал Масри беше избрана да представи България в категория – 52 кг при девойките, където премери сили първо срещу състезателка от държавата домакин – Турция. Тежката среща завърши в полза на нашето момиче, което успя да обърне резултата, въпреки получената контузия на ръката още в самото начало на втория рунд. Така Ая премина в следващия кръг (четвъртфинала), където обаче получената по- рано контузия й попречи да надделее над сръбската състезателка.
 balkansko2

В категорията на най- леките кадети за призово отличие се пребори Виктор Александров. Отдавна доказалият се в България Вики успя да извоюва сребърния медал, което го титулова като Вице- балкански шампион по таекуондо за 2017 година. Малкият ахилец победи в четвърфиналната си среща убедително и така се класира за полуфинала, където трябваше да премери сили с друг български представител в категорията, а именно - Георги Тасков (равностоен, добре познат на Вики съперник, състезател от отбора на „Таекуондо- Фитнес“). Както се очакваше двубоят между тях беше динамичен и напрегнат до самия края. В крайна сметка Виктор Александров се пребори за победата и си спечели място на финала, където се изправи срещу по- опитния турски състезател и отстъпи. Така за поредна година България и в частност Ахил имат състезател на почетната стълбичка!

Браво на всички български състезатели, представили страната ни на този форум! България се гордее с вас!