VT Industrial - шаблон joomla Окна

balkansko1

   Спортната година за олимпийското таекуондо в България започна подобаващо с много силното Държавно първенство за всички възрастови групи. Град домакин беше Горна Малина, а самият турнир се проведе в два дни – 17.02 и 18.02.2018 година. В първенството взеха участие рекорден брой участници – над 400, а нашия клуб изпрати 23 състезателя, както вече доказали се наши шампиони, така и нови попълнения, които тепърва имаха да се доказват по пътя си напред и нагоре.
    В първия ден от турнира се състезаваха децата и юношите. Нашите представители (6 на брой) се представиха повече от добре и въпреки, това че дойде време повечето от тях да сменят възрастовите си групи, те излезнаха по- уверени от всякога, което изигра и главната роля в спечелването на отличията им. Станислав Митков, Ерика Карабелева и Борислав Циков се качиха на най- високото стъпало на стълбичката, след като Слави надделя над тримата си противника в новата категория без проблеми, Ерика беше безапелационна и отказа съперничката си във първия рунд на финалната среща, а Боби за пореден път доказа, къде е неговото място, след като още в първата среща отстрани от борбата за медалите, познатия си съперник (фаворит в категорията) Шади Халед Абуд. Теодор Янев и Ангел Ангелов бяха състезателите, които със сигурност се доказаха – след като Тео беше неубедителен в предишните си турнири в клас А, тук той се наложи по подобаващ начин, след като спечели осмина и четвъртфинала си. Полуфиналната среща, той загуби с минимална разлика като разбира се грабна бронзовия медал при децата. Ангел също взе бронза при по- леките, след като достигна до полуфинала с много добра, спокойна и умна игра в четвъртфиналната среща.
     Вторият ден от турнира донесе на АХИЛ още повече победи и медали. Силно присъствие в клас А при кадетите показаха Християн Георгиев и Калоян Делков. Двамата разбира се станаха държавни шампиони, спечелвайки по 3 срещи – във финалния си двубой Калоян надделя над представител на Сунг- Ри Атлантик (Ботевград), а отново в категория -33 кг при кадетите финалът беше АХИЛСКИ. Християн Георгиев и Виктор Александров преминаха през противниците си само за да се срещнат за пореден път. Тактическата среща между двамата с голяма доза надлъгване приключи със златна точка като по- бързия в случая беше Хриси. Така Вики се окичи с титлата Вице-държавен шампион.
Клуб АХИЛ има още един Вице- държавен шампион при кадетите в лицето на Радостин Митков. Ради имаше един от най- тежките жребий като в първата си среща трябваше да се изправи срещу Кирил Механджийски – фаворитът в категорията, представител на клуб Гладиатор (Дупница). Въпреки всичко през цялото време Ради му беше равностоен и на няколко пъти накара Кирил да го догонва по точки. В самия край на срещата, при оставащи 5 секунди след поредната размяна на техники между двамата Ради успя да поведе с една точка разлика и така да отстрани от медалите фаворита в -37 килограмовите кадети. Полуфиналът не беше по- лек, но и там Ради надделя, отново с минимална разлика над съперника си от клуб Рамус. Умората, обаче си каза думата и във финала Ради не успя да се противопостави на Георги Тасков (също добре познат противник), представител на клуб Таекуондо- Фитнес. В същата категория, но в другия поток Александър Трифонов игра умно и смело и победи първия си съперник, което го прати на полуфинал. Там обаче контузия не позволи на Сашо да разгърне пълните си възможности и така той извоюва бронзовия медал.
Александър Циков от своя страна отново показа страхотни умения на полето и в категория – 45 кг при кадетите той достигна финал. Цялата среща беше оспорвана, но в самия край няколко спорни съдийски отсъждания решиха съдбата на Сашо Циков и той загуби, взимайки среброто. Така той стана третият ни Вице- държавен шампион.

За пореден път състезателите ни демонстрираха, колко големи и борбени сърца имат всъщност. Неспирният боен дух на момчетата и момичетата на АХИЛ, донесе и отборно отличие – купа за 3-то отборно място (Клас А). Браво и честито, деца!