VT Industrial - шаблон joomla Окна

balkansko1

  Спортната година за олимпийското таекуондо в България започна подобаващо с много силното Държавно първенство за всички възрастови групи. Град домакин беше Горна Малина, а самият турнир се проведе в два дни – 17.02 и 18.02.2018 година. В първенството в клас А и Б взеха участие рекорден брой участници – над 400, а нашия клуб изпрати общо 8 състезателя в клас Б, както вече доказали се наши шампиони, така и нови попълнения, които тепърва имаха да се доказват по пътя си напред и нагоре.
Вторият ден от турнира беше отреден за всички възрастови групи в клас Б. Тук отборът ни спечели общо 5 медала, от които 4 златни и един сребърен. Със златото се окичиха Калоян Димитров, Мартин Евтимов, Александра Георгиева и Александър Петров. Всички те имаха жребий, който определи третата им среща да бъде финална. При кадетите ( -33 кг) Калоян беше безупречен и отново доказа, че заслужава златото. Малкият ни шампион Мартин отново премина през всичките си противници с лекота, същото направи и Александра – и двамата спечелиха финалите си с доста убедителна разлика. Сашо Петров пък демонстрира добра техника и завидно силни ритници и заслужено прибра златото.
Радослав Славов от своя страна трябваше да се доказва в общо 4 срещи (категория – 36 кг при децата клас Б беше една от най- големите категории на турнира). Ради се противопостави на първите си трима съперника, но умората му попречи по пътя към златото и той беше спрян на финала. Така той се окичи със среброто.